..

Vlaams Belang wil onderzoek naar moskeebenefieten (video)

BORGERHOUT –  Vlaams Belang kopstuk Filip Dewinter heeft de procureur des Konings informatie bezorgd over witwaspraktijken via Antwerpse moskeeën. “Wij weten dat veel benefietacties voor nieuw te bouwen moskeeën voor een deel gefinancierd worden door drugsgeld,” stelt Dewinter.

Moskeebenefieten

In Antwerpen vonden sinds eind 2016 acht benefietacties voor nieuw te bouwen of te renoveren moskeeën. “Op basis van informatie op sociale media blijkt dat van het streefdoel van 4,2 miljoen euro reeds 1,7 miljoen euro is opgehaald,” cijfert Dewinter voor. Volgens hem haal je dergelijke bedragen niet op met een pannenkoekenslag of een lotjesverkoop.

Turnhoutsebaan

Soortgelijke witwaspraktijken zijn er volgens Dewinter ook op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. “Twee derde van alle winkels hier zijn nepwinkels die crimineel geld witwassen,” zegt hij.  

Handgranaten

Over de aan drugs gerelateerde schietincidenten in Antwerpse straten van de voorbije maanden is Dewinter niet mals. Hij noemt dit geen overlast meer. “Overlast is een eufemisme, het gaat hier over schietincidenten! Vorige week zijn er nog twee handgranaten ontploft in Deurne. Dat zijn oorlogstaferelen!” fulmineert hij.  

Onder de mat

Dewinter heeft de indruk dat men het drugsprobleem onder de mat veegt en dat men alleen maar wil scoren door de overlast ervan weg te halen. “Maar daardoor laten ze de drugshandel in Antwerpen ongemoeid,” besluit hij.

Onmiddellijk ingrijpen

Het kopstuk van Vlaams Belang wil dat er onmiddellijk ingegrepen wordt en dat de overheid de betrokken wijken terug in handen neemt. “Ik wil hier politie op straat zien. Ik wil dat minstens de helft van alle lokalen op de Turnhoutsebaan, waarvan we weten dat er drugs verhandeld wordt, gesloten wordt,” aldus Dewinter.

 

Vlaams Belang wil onderzoek naar moskeebenefieten Borgerhout TVVlaams Belang wil onderzoek naar moskeebenefieten Borgerhout TV Filip DewinterVlaams Belang wil onderzoek naar moskeebenefieten Borgerhout TVVlaams Belang wil onderzoek naar moskeebenefieten Borgerhout TVVlaams Belang wil onderzoek naar moskeebenefieten Borgerhout TVVlaams Belang wil onderzoek naar moskeebenefieten Borgerhout TV