..

Redopapers is Vlaamse Starter van het jaar (video)

ANTWERPEN/BORGERHOUT – UNIZO heeft Redopapers tot Vlaamse Starter van het jaar verkozen. Ondernemers Tille Lingier en Linde Luyten winnen de prijs omwille van hun originele concept in de zogenaamde circulaire economie.

Ambachtelijk

Redopapers haalt gratis misprints en papieroverschotten op bij drukkerijen en verwerkt die op ambachtelijke wijze tot designproducten zoals blocnotes, kalenders en andere papieraccessoires. Bedrijven en organisaties kunnen bij Redopapers terecht om hun resten te verwerken tot unieke papierwaren op maat. Zo maakten ze onder andere een papierlijn voor het MUHKA en Opera Ballet Vlaanderen. Ook Karel de Grote Hogeschool, de OVAM en OXFAM deden al beroep op hun maatwerk.

Vlaamse Starter

Sofi Van Ussel, directeur van UNIZO Provincie Antwerpen, is erg enthousiast over Redopapers.“Vaak heeft men de mond vol over circulaire economie maar er zijn ook ondernemers die het heft in handen nemen. Redopapers trekt resoluut deze kaart en zet het idealisme van de oprichters succesvol in de praktijk om. Het is knap om te zien wat Tille Lingier en Linde Luyten op korte tijd met Redopapers wisten te realiseren.”

Ook in het buitenland

Redopapers is nog maar een jaar bezig, maar de producten verkopen als zoete broodjes. "Terwijl iedereen alles meer en meer digitaal wil, vliegen onze papieren creaties de deur uit, zelfs tot in het buitenland", klinkt het bij de vrouwen van Redopapers.

Meer info op www.redopapers.com

 

Redopapers is Vlaamse Starter van het jaar Borgerhout TVRedopapers is Vlaamse Starter van het jaar Borgerhout TVRedopapers is Vlaamse Starter van het jaar Borgerhout TVRedopapers is Vlaamse Starter van het jaar Borgerhout TVRedopapers is Vlaamse Starter van het jaar Borgerhout TVRedopapers is Vlaamse Starter van het jaar Borgerhout TVRedopapers is Vlaamse Starter van het jaar Borgerhout TVRedopapers is Vlaamse Starter van het jaar Borgerhout TV