..

Feest voor Borgerhoutse sportlaureaten en vrijwilligers (video)

BORGERHOUT- In 2017 werden in Borgerhout heel wat sportieve topprestaties neergezet. Verschillende individuele atleten en teams behaalden een kampioenstitel in de meest diverse sporttakken. Al deze sportievelingen werden dinsdagavond in de Roma gehuldigd. “Want de mensen die hier kampioen spelen, zijn eigenlijk ook ambassadeurs van Borgerhout. En die verdienen het om in de bloemetjes gezet te worden,” zegt Steve Faes van Sportantenne Borgerhout.

Belgian Cat

Ook de Borgerhoutse basketster Antonia Delaere was er bij. Zij pakte met de Belgian Cats brons op het Europees Kampioenschap. Later speelde ze nog kampioen, won ze de beker van België en werd ze Speelster van het Jaar. “Liefst van al sta ik natuurlijk op het veld, maar om zo verkozen te worden, dat is altijd heel leuk. Zéker in Borgerhout,” vertelde de gelukkige basketster aan Borgerhout TV.

Supervrijwilligers

Tijdens de viering is er ook extra aandacht voor de vrijwilligers van de verschillende Borgerhoutse sportclubs. “Er is ook een categorie supervrijwilligers. Een heel belangrijke categorie, want elke sportclub draait op zijn vrijwilligers. En die worden hier dan ook mee onder de aandacht gebracht en gehuldigd,” aldus Faes. Onder wie ook Martha De Smet, deze supervrijwilliger geeft al vijftig jaar lang alles voor haar basketbalclub, Gembo. “Je voelt dat ze dat appreciëren, en dat is echt heel plezant!” zei een tevreden Martha aan Borgerhout TV.

Borgerhoutse evenementen

En ook de organisaties van twee Borgerhoutse sportevenementen werden tijdens de viering in de bloemetjes gezet. Het gaat om de KrugerKross en Antwerp Street Soccer. Beide evenementen vieren dit jaar een jubileum. De KrugerKross vond vorig jaar voor de vijfde keer plaats, en de Antwerp Street Soccer blies 10 kaarsjes uit.

Receptie

Na het officiële gedeelte konden de aanwezigen met de nodige hapjes en drankjes bijpraten tijdens een druk bijgewoonde receptie in de foyer van de Roma. 

Feest voor Borgerhoutse sportlaureaten en vrijwilligers Borgerhout TVFeest voor Borgerhoutse sportlaureaten en vrijwilligers Borgerhout TVFeest voor Borgerhoutse sportlaureaten en vrijwilligers Borgerhout TVFeest voor Borgerhoutse sportlaureaten en vrijwilligers Borgerhout TVFeest voor Borgerhoutse sportlaureaten en vrijwilligers Borgerhout TVFeest voor Borgerhoutse sportlaureaten en vrijwilligers Borgerhout TV