..

BEEGO levert computerhulp aan huis (video)

ANTWERPEN/BORGERHOUT –  Bij BEEGO kan je met allerhande problemen terecht. Van een simpele upgrade van een oude pc of laptop, tot het terughalen van je gegevens na een hack. Dat laatste ondervond ook acteur Michaël Pas, die ten einde raad bij BEEGO uitkwam. “Een vriendelijke, goedgemutste jongen kwam diezelfde dag nog langs op de fiets, en op een klein half uurtje loste hij het probleem weer op,” zegt de acteur aan Borgerhout TV.

Upgrade

Maar niet alle interventies zijn even zwaar. Zo schakelde Anita De Prins uit Borgerhout BEEGO in voor een upgrade van de oude laptop van haar moeder. “Mijn 88-jarige moeder kan met deze laptop niet meer werken. Toen dacht ik aan mijn kleinzoon. Hij kan een nieuwe computer gebruiken en daarom vroeg ik BEEGO om deze laptop te komen upgraden,” zegt Anita.

Informaticastudenten

De meeste medewerkers van BEEGO zijn studenten informatica. Voor hen is een smartphone even vanzelfsprekend als een glas water. “Het leuke aan de opdrachten is dat je bij de mensen thuis komt. Iedereen is zeer vriendelijk en je krijgt vaak iets te drinken aangeboden. En intussen help je hen verder met hun problemen,” getuigt student en BEEGO-medewerker Manno Evrard.

Klare taal

Maar niet enkel kennis van zaken telt bij BEEGO. “Ook het probleem kunnen uitleggen en mensen in eenvoudige taal begeleiden, is voor ons enorm belangrijk. Daarom screenen wij onze studenten ook op sociale vaardigheden,” vertelt Frederik Scraeyen, oprichter van BEEGO.

Eenvoudig en snel

Voor BEEGO is toegankelijkheid zeer belangrijk. Wanneer je bijvoorbeeld het nummer van BEEGO belt, wordt je persoonlijk verder geholpen. Er zijn geen wachttijden of eindeloze menu’s. Na een oproep probeert een student zo snel mogelijk aan huis te komen. En als dat niet snel genoeg is, kan je ook een lidmaatschap afsluiten. Met zo’n lidmaatschap staat er binnen de 24 uur gegarandeerd een student bij jou voor de deur.

Hotspot op Nieuw Zuid

BEEGO krijgt zelfs oproepen van mensen buiten de stad. Voor hen heeft BEEGO bij Domitys in de Léon Stynenstraat op Nieuw Zuid een hotspot opgestart. Op afspraak breng je je toestel naar die hotspot waar een student je persoonlijk en in alle rust verder helpt. De locatie is vlot bereikbaar met bus of tram. Kom je met de auto dan kan je die parkeren op de parking.

Betaalbaar

BEEGO werkt enkel met studenten, en dat heeft ook op financieel vlak een groot voordeel. “Studentenjobs genieten een aanzienlijk belastingvoordeel. Dat voordeel zorgt ervoor dat BEEGO voor iedereen betaalbaar blijft,” zegt oprichter Scraeyen. Het eerste half uur kost je 19 euro, vanaf dan betaal je 14 euro per extra half uur. Voor meer informatie kan je bellen naar het nummer 0493 07 05 07, of surfen naar de website www.beego.be.

 

BEEGO levert computerhulp aan huis ook aan Michaël Pas in Borgerhout Borgerhout TVBEEGO levert computerhulp aan huis ook aan Michaël Pas in Borgerhout Borgerhout TVBEEGO levert computerhulp aan huis ook aan Anita De Prins in Borgerhout Borgerhout TVBEEGO levert computerhulp aan huis ook aan Anita De Prins in Borgerhout Borgerhout TVBEEGO levert computerhulp aan huis Borgerhout TVManno Evrard van BEEGO levert computerhulp aan huis Borgerhout TVBEEGO levert computerhulp aan huis Borgerhout TVFrederik Scraeyen van BEEGO levert computerhulp aan huis Borgerhout TV