Dag van de Jeugdbeweging gestart op Astridplein (video)

vr 20 okt 2017 - 13:49 -- redactie

ANTWERPEN/BORGERHOUT - Deze ochtend stroomde het Astridplein vol met jongeren van alle soorten jeugdbewegingen van Vlaanderen. Het is de Dag van de Jeugdbeweging en dan mogen zij in hun scoutsuniform naar school gaan. Op het Astridplein kregen ze een gratis ontbijt.

Vrienden voor het leven

Antwerps schepen van jeugd Nabilla Ait Daoud kwam meehelpen. Voor haar staat de positieve invloed van jeugdbewegingen op jongeren als een paal boven water. “De jeugdbeweging is belangrijk voor onze jongeren, ook in hun verdere leven. Ze leren heel veel en experimenteren. Ze maken vrienden die eigenlijk vrienden voor het leven worden.” zegt de schepen van jeugd.

Wondermooi ontbijt

Ondanks het gure weer van deze morgen zakten enkele duizenden jongeren af naar het Astridplein. “Elk jaar moeten we met de Dag van de Jeugdbeweging toch iets doen. Zeker in Antwerpen want we willen de grootste zijn. Dat deden we met een wondermooi ontbijt voor bijna 2500 jongeren. Dat is super.” vertelt een fiere Pieter de Cock van de organisatie.

Amuseren

Voor Lola betekent de Dag van de Jeugdbeweging alles. “Veel plezier maken, een beetje dansen, ons amuseren.” zegt ze glimlachend. Voor haar collega Egon betekent het vroeg opstaan en feest vieren.

Uniform

Tijdens deze dag mogen de jongeren in de uniform van hun jeugdbeweging naar school gaan. En dat heeft zo zijn voordelen. “Als je in uniform bent, dan maakt het niets uit, dan kan je alles doen wat je wil.” beweert Anna.

Shift-Lock brengt sfeer

Het Astridplein ademde tijdens de aftrap van de Dag van de Jeugdbeweging de sfeer uit van een waar muziekfestival. Daar zorgde onder andere de live band Shift-Lock voor die iedereen aan het dansen zette. Het feest wordt in Antwerpen vanavond verdergezet met de Nacht van de Jeugdbeweging aan het Noordkasteel. 

Dag van de Jeugdbeweging gestart op Astridplein Borgerhout TVDag van de Jeugdbeweging gestart op Astridplein Borgerhout TVDag van de Jeugdbeweging gestart op Astridplein Borgerhout TVDag van de Jeugdbeweging gestart op Astridplein Borgerhout TV Shift-LockDag van de Jeugdbeweging gestart op Astridplein Borgerhout TV Pieter De CockDag van de Jeugdbeweging gestart op Astridplein Borgerhout TV Schepen Nabilla Aid DaoudDag van de Jeugdbeweging gestart op Astridplein Borgerhout TVDag van de Jeugdbeweging gestart op Astridplein Borgerhout TV