Politie begeleidt vliegtuig naar huis (video)

BORGERHOUT/BERCHEM/DEURNE – Vrijdagavond was een vliegtuig uit de Eerste Wereldoorlog onderweg naar Brasschaat. Boven Antwerpen kreeg het plots motorpech. “De piloot heeft dan gekozen om het toestel op het terrein waar normaal de Sinksenfoor staat neer te zetten,” zegt Danny Cabooter van het vliegtuigmuseum Stampe Vertonghe in Deurne.

Ervaren piloot

Volgens Cabooter was het geen moeilijke noodlanding. “De piloot van het vliegtuig was vroeger instructeur van de F-16-piloten van de Belgische luchtmacht. Daarnaast is het terrein van Spoor Oost in Borgerhout met 500 meter voldoende lang om te landen,” verklaart hij.  

Zwengelen

Het toestel, een Nieuport 28, werd ter plaatse door een technieker nagekeken. Na het schoonmaken van de brandstoffilter zwengelde hij de motor van het vliegtuig terug in gang. “De motor draait nu perfect maar het is intussen te donker om te vertrekken. Bovendien kregen we van het bestuur der luchtvaart geen toestemming om op te stijgen,” legt Cabooter uit.  

Over de weg

Later op de avond vertrok het vliegtuigje onder begeleiding van de politie stapvoets over de weg richting Deurne. En dat verliep op sommige plaatsen niet van een leien dakje. Na heel wat hindernissen is het vliegtuig veilig op de bestemming geraakt. 

Politie begeleidt vliegtuig naar huis Borgerhout TVPolitie begeleidt vliegtuig naar huis Borgerhout TVPolitie begeleidt vliegtuig naar huis Borgerhout TVPolitie begeleidt vliegtuig naar huis Borgerhout TVPolitie begeleidt vliegtuig naar huis Borgerhout TVPolitie begeleidt vliegtuig naar huis Danny Cabooter Borgerhout TVPolitie begeleidt vliegtuig naar huis Borgerhout TVPolitie begeleidt vliegtuig naar huis Borgerhout TV