..

Elektrische Smart voorgesteld in Borgerhout (video)

BORGERHOUT - Mercedes Benz Antwerpen heeft de nieuwe Smart Electric Drive voorgesteld. Dat gebeurde in de vestiging aan de Plantin Moretuslei in Borgerhout. Borgerhout TV vroeg aan CEO Pierre Belpaire van Mercedes Benz Antwerpen of deze Smart de finale doorbraak is van de elektrische stadswagen. “In het segment waarin de Smart zich begeeft, is deze wagen absoluut een doorbraak. Wij zijn de allereerste kleine auto die we full electric aanbieden. Dat is baanbrekend werk,” zei CEO Pierre Belpaire.

Innoverend

Volgens Belpaire is het concept van de kleine compacte Smart op zich al speciaal. “Vandaag bieden we de Smart volledig elektrisch aan. Wat bij anderen nog niet het geval is. Daar spreken we meer over hybride voertuigen of traditionele verbrandingsmotoren”, vertelt een trotse CEO.

Testrit

Tijdens een uitgebreide brunch kregen geïnteresseerden tekst en uitleg over de Smart Electric Drive. En daar hoorde ook een testrit bij. Marina Vantieghem uit Ekeren was opgetogen na de rit met de Smart Electric Drive. “Ik vond het super om er mee te rijden. Het gaat heel vlot en je hoort niets,” zegt ze. Over het optrekvermogen van deze Smart is Marina vol lof. “Vlug, heel vlug! Je bent heel rap weg,” zegt ze.

Elektrisch rijden

Een elektrische Smart die dus razendsnel optrekt. Is dit dan de doorbraak van de elektrische stadswagen? “Ik denk dat we op een sleutelmoment komen. Elektrisch rijden is iets dat bij veel mensen in het hoofd zit.  We zitten op een scharniermoment,” meent CEO Pierre Belpaire.

Low Emission Zone (LEZ)

Belpaire verwijst ook naar de Low Emission Zone (LEZ) in Antwerpen waardoor oudere en vervuilende wagens de stad niet meer binnen mogen. “Onze Smart Electric Drive past perfect in die context. “Als automerk zijn we heel blij dat we daar als eerste op kunnen inspelen,” zegt Belpaire.

Opendeurdagen

Wie met de Smart Electric Drive wil kennismaken, kan terecht in het filiaal van Mercedes Benz aan de Plantin Moretuslei in Borgerhout. Daar worden trouwens van donderdag 14 tot en met zaterdag 23 september opendeurdagen gehouden. Het filiaal zal ook op zondag 17 september open zijn. 

Smart Electric Drive Borgerhout TVSmart Electric Drive Mercedes Benz Antwerpen Plantin Moretuslei Borgerhout TVSmart Electric Drive CEO Mercedes Benz Antwerpen Pierre Belpaire Borgerhout TVSmart Electric Drive Mercedes Benz Antwerpen Plantin Moretuslei Borgerhout TVSmart Electric Drive Mercedes Benz Antwerpen Plantin Moretuslei Borgerhout TVSmart Electric Drive Mercedes Benz Antwerpen Plantin Moretuslei Borgerhout TV