Gewapende overvaller loopt weg via Wilrijkstraat in Borgerhout (video)

BORGERHOUT - In een flatgebouw aan de Plantin en Moretuslei in Borgerhout werd op donderdag 23 maart een dokter aangevallen en beroofd. Iets voor 10 uur in de voormiddag kwam een man van 25 à 30 jaar het dokterskabinet binnen.

Vuurwapen

Hij bedreigde de 75-jarige dokter met een vuurwapen en vroeg geld. De dader pakte het geld uit de geldlade en uit de portefeuille van de dokter. Vervolgens gaf hij met de kolf van het vuurwapen een klap in het gezicht van de arts.

Gewond

Het slachtoffer werd gewond aan zijn wenkbrauw en neus en moest voor verzorging naar het Stuivenbergziekenhuis worden gebracht. Hij was 5 dagen werkonbekwaam.

Wilrijkstraat

Nadien ging de dief ervandoor in de richting van de Wilrijkstraat, vlak achter de hoek. Camerabewakingsbeelden laten zien dat de dader in die straat gehaast wegloopt en ze schuins oversteekt. Op eerdere beelden is hij dan weer te zien wanneer hij via deze straat naar de Plantin en Moretuslei wandelt .

Opsporingsbericht

De politie is op zoek naar deze man. Hij is 25 à 30 jaar oud, normaal gebouwd en ongeveer 1m70 lang. Hij heeft kort zwart haar en een licht getinte huidskleur. Hij zag er verzorgd uit en sprak Nederlands. Hij droeg een bril met een donker montuur en lichtgekleurde glazen. Hij droeg ook een bordeauxkleurige jas en een zwarte schoudertas.

Politie

Indien u deze man kent of meent te kennen, neem dan contact op met de politie. Dat kan via het gratis nummer 0800 30 300. Je kan ook een email sturen naar opsporingen@police.belgium.eu

Gewapende overvaller loopt weg via Wilrijkstraat in Borgerhout (video)