WK-voetbalgekte in Borgerhout

BORGERHOUT - Enkel dagen voor de start van het WK 2014 legt raamschilderes Eva Goris de laatste hand aan de ramen van café De Griffier. Met verf en borstel schildert ze er vaak grappige tafereeltjes op. “Ik moet eerlijk bekennen dat ik gisteren op internet opzocht hoe die tenuekes eruit zien want eigenlijk kijk ik nooit naar voetbal.” zegt kunstenares Eva aan Borgerhout TV.

WK in de verf zetten

Cafébaas Luc van De Griffier wil met deze versieringen het WK voetbal nog duidelijker in de verf zetten en hoopt dat er veel volk bij hem komt kijken. “Omdat de Roma grootse voetbalavonden organiseert, proberen wij ons ook te profileren.” vertelt Luc.  

Bruin café

Zijn café De Griffier staat al lang bekend als een voetbalcafé. Maar eigenlijk is het een echt bruin café. “En ik ben van plan om dat zo te houden want ik denk dat mijn café waarschijnlijk één van de laatste echte bruine cafés van ’t stad is.” bevestigt een fier Luc.   

Oranje

Volgens hem wordt de toekomstige winnaar van het WK Brazilië. Maar als Oranjefan hoop hij diep in zijn hart op Nederland.  “België zal het heel goed doen maar mijn hartje ligt in het Oranje.” geeft hij toe.

Goedkope pinten

Wie het WK 2014 in een echt bruin café wil volgen, is bij café De Griffier  aan het juiste adres. Bovendien worden daar wellicht de goedkoopste pinten bier van Borgerhout geserveerd.