Leerlinge Xaveriuscollege gegrepen door tram

BORGERHOUT - Donderdagnamiddag rond 16u20 kruiste de 13-jarige Sarah D. van het Xaveriuscollege met haar fiets de trambedding op de Stenenbrug in Borgerhout. Volgens getuigen wachtte ze tot een tram in de richting van Antwerpen voorbijreed. Toen die voorbij was, stak ze over. Op dat ogenblik werd ze gegrepen door een tram die uit de andere richting kwam. Ze werd verschillende meters meegesleurd.

Zwaargewond

De brandweer moest haar vanonder het tramstel bevrijden. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis AZ Monica in Deurne afgevoerd. Op de dienst intensieve zorgen werd ze gisterenavond in een kunstmatige coma gehouden.

Klasgenoten

Het ongeval gebeurde op enkele honderden meters van de schoolpoort van het Xaveriuscollege. Aangezien de school net uit was, hebben veel leerlingen het ongeval zien gebeuren. Daarom ondernam de school gisteren onmiddellijk actie. De klasgenoten van Sarah werden door de school persoonlijk op de hoogte gebracht van het ongeluk. Daarnaast liet directeur Jan Verheyen in het Xaveriuscollege een speciaal lokaal inrichten waar leerlingen vandaag terecht kunnen met vragen over het ongeval.  “Het personeel van de school en de mensen van het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) staan  voor hen klaar.” liet Verheyen weten.

Website Xaveriuscollege

Ook via de website van het Xaveriuscollege wordt over het ongeval naar de schoolgemeenschap gecommuniceerd. De directie plaatste er de volgende boodschap.

 “Vanmiddag werd na schooltijd één van onze leerlingen van het eerste jaar bij het verlaten van de school op de Stenenbrug door een tram aangereden. Ze werd ernstig gewond opgenomen in het ziekenhuis waar ze vannacht in slaap wordt gehouden. Ze is in goede handen, we kunnen als leerlingen en leerkrachten van de school nu niet meer doen dan aan haar en haar familie denken. Heel wat leerlingen waren getuige van dit ongeval en zijn misschien erg onder de indruk. Wie daar morgen graag over praat, kan vanaf 8.00 terecht in M17. De leerlingen van haar klas worden gewoon in hun klaslokaal opgevangen.

de directie”

Deoversteekplaats waar het ongeval gebeurde