"Kom elke dag mee de vlag van Ringland hijsen" (video)

BORGERHOUT – In een uitgebreid interview vertelt Peter Vermeulen van architectenbureau Stramien waarom hij en zijn organisatie met het project Ringland is gestart. “Iedereen weet dat op de Antwerpse Ring vandaag een aantal problemen bestaan zoals mobiliteit, geluidsoverlast en fijn stof. Wij denken dat we door de overkapping van de Ring deze problemen in zijn geheel kunnen aanpakken en er bovenop een fantastische ruimte kunnen bijkrijgen waar heel de stad ontzettend veel deugd van kan hebben.” zegt hij.

Kostprijs

Volgens Vermeulen zal een 12 kilometer lange overkapping van de volledige Antwerpse Ring om en bij de 2 miljard euro kosten. “Dit is een pak minder dan de kostprijs van 3 miljard voor Oosterweel met bovendien het voordeel dat Ringland de gezondheidsproblemen aanpakt en voor bijkomende stadsontwikkeling zorgt.” becijfert Vermeulen.

Antwerps engagement

Op de vraag waarom hij als professional met zijn architectenbureau Stramien in dit dossier zijn nek uitsteekt, antwoordt Vermeulen dat hij en zijn collega’s met onze stad begaan zijn. “We zijn dit al heel lang en we vonden dat de discussie rond de complexiteit van de Ring en de Singel opgelost moest worden. Voor ons was dit een uitdaging.” aldus Vermeulen.

Vlag van Ringland hijsen in Borgerhout

In Antwerpen is op korte tijd het maatschappelijk draagvlak voor het project Ringland hard gegroeid. De Antwerpenaren voelen zich duidelijk aangesproken door de no-nonsense en de onmiddellijke aanpak van de bedenkers van Ringland. De Facebookpagina van deze organisatie telt intussen al meer dan 13.000 likes. Maar niet allen via social media  stijgt de steun. Elke dag hijsen om 17u00 verschillende enthousiaste burgers, schoolkinderen en de meest diverse organisaties mee de vlag van Ringland aan de op- en afrit van de Ring in Borgerhout. Wie dit ook wil doen, stuurt best een mail naar info@ringland.be

Meer info op www.ringland.be

 

Elk dag wappert om 17u00 de vlag van Ringland in Borgerhout