Fietsprotestaktie in Borgerhout is sterk signaal (video)

BORGERHOUT - Van alle kanten kwamen ze aangefietst op die Turnhoutsebaan in Borgerhout. Onder het toeziend oog van de verkeerspolitie fietst de ene al wat sneller dan de andere. Gehaast want niemand wilde te laat zijn op die belangrijke afspraak pal voor de Roma. Daar werd zelfs een rood tapijt uitgerold als symbool voor een fietspad dat op die drukke baan al jaren ontbreekt. Om stipt half één wordt het signaal gegeven voor de start van een protestactie die vijf lange en indringende minuten zal duren. Initiatiefnemer Jo Adriaens legt uit waarom.

Quote:  Jo Adriaens

Dat fietsers niet langer op de Turnhoutsebaan mogen fietsen. Deze perceptie was ontstaan na verklaringen van mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) op de regionale zender ATV. En zie, hijzelf kwam ook een kijkje nemen.

Quote: Koen Kennis

Ongeacht de eventuele verkeerde interpretatie van de woorden van schepen Kennis, ongeacht de tegengestelde politieke stellingnames en ongeacht de heersende verkiezingskoorts mag het oorverdovend signaal van deze ongeveer 1.200 bewoners en bezoekers van Borgerhout niet in de wind geslagen worden.

Een volksprotest dat au serieux moet genomen wordenPaul van de Roma geeft het signaal voor 5 straffe minutenFietsen worden in de lucht gehoudenInitiatiefnemer Jo Adriaens