Fietsprotestactie op Turnhoutsebaan groot succes (foto’s)

BORGERHOUT - Antwerpenaar Jo Adriaens had voorbije maandag op Facebook een oproep geplaatst om het kruispunt Bothastraat-Turnhoutsebaan vijf minuten af te sluiten. Hiermee wilde hij protesteren tegen uitspraken van mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) om fietsers via alternatieve routes weg te houden van de Turnhoutsebaan. Velen zagen daarin een  verbod op fietsen op de Turnhoutsebaan.

Kort na het einde van de actie kwam Schepen Kennis per fiets ter plaatse. Hij verklaarde dat zijn uitspraken fout geciteerd zijn en dat hij met zijn voorstel een veilig alternatief wil aanbieden voor fietsers. Aan Borgerhout TV zei hij dat hij ingaat op de vraag van het districtsbestuur om in de districtsraad van Borgerhout meer uitleg te komen geven. (zie ook http://www.borgerhout.tv/nieuws/2014043001682/koen_kennis_mag_komen_uitl...)

1.200 deelnemers

De oproep van Adriaens kende een groot succes want ongeveer 1.200 mensen deden mee aan de actie die in een zeer gemoedelijke sfeer verliep. 

Bekijk straks de videoreportage op Borgerhout TV

 

Fietsprotestactie op Turnhoutsebaan in Borgerhout is groot succesFietsprotestactie op Turnhoutsebaan in Borgerhout is groot succesBelgerinkel en applaus tijdens actie op TurnhoutsebaanPark Spoor Oost deed ook meeFietsen in de lucht als protest