Lichtpunten op Turnhoutsebaan (video)

BORGERHOUT - Het winkelaanbod op de Turnhoutsebaan in Borgerhout is een mengelmoes van kleinere en grotere winkels. De ene verzorgder dan de andere. Met een enorm gevarieerd aanbod, verspreid over nieuwe en oude handelszaken. De Oude Pik heeft brandkasten en sloten, Nico’s Slaapcenter bedden en matrassen. Het Kaasboerinneke verkoopt speciale kazen en fijne charcuterie en bouwde hiermee tijdens de voorbije 35 jaar een trouw cliënteel op.

Verzorgde etalages

Vlak naast het Kaasboerinneke is er sinds enkele maanden een nieuwe slager die met evenveel goede moed en energie er tegenaan gaat. Of zoals hier bij bakker Sharif die iedereen met grote toewijding bedient. Maar ook zo bij Xavier en Veronique die in de Turnhoutsebaan geloven en hun bakkerij grondig renoveerden.  Hetzelfde geldt voor de eigenaar van Local Store die vooraf goed heeft  nagedacht over de slaagkansen van zijn speciaalzaak.

Uitstraling verbeteren

Dat meerdere handelaars op de Turnhoutsebaan aandacht hebben voor de uitstraling van hun zaak bewijst telefoonwinkel Mobile Care. Volgens de klanten ervan worden service en betaalbaarheid hier hoog in het vaandel gedragen.

Verborgen adresjes

Naast de talrijke eetgelegenheden zoals snackbars, broodjeszaken, pitta-bars, biedt deze drukke verkeersader doorheen Borgerhout nog veel meer. Fietsenwinkel Beno Cycling heeft onder andere een uitgebreid aanbod aan de trendy Cruiser fietsen afkomstig uit Amerika. En een beetje verder vind je dan weer een optiekzaak die keer op keer opvalt met een prachtig verzorgde etalage.  

Meerdere verzorgde winkels op de Turnhoutsebaan