Ladderlift valt van brug en stort neer op Antwerpse Ring

BORGERHOUT - Voorbije maandag reed om 16u35 een 48-jarige man met zijn jeep over de Turnhoutsebaan in Borgerhout in de richting van Deurne. Op de brug over de Antwerpse Ring verloor hij de controle over het stuur van zijn wagen. Hierdoor reed hij in op een ladderlift die op de brug geparkeerd stond. De ladderlift kantelde vervolgens tot tegen de metalen reling van de brug. De reling begaf het waardoor de ladderlift van de brug neerstortte en ongeveer tien meter lager op de pechstrook van de Ring terechtkwam. De afgebroken reling zelf belandde in de grasberm ervan.

Geen gewonden

Het ongeluk gebeurde in volle verkeersspits maar als bij wonder werd op de Ring geen enkele passerende wagen geraakt. Er vielen ook geen gewonden. De bestuurder van de jeep was wel in shock en werd naar het Stuivenbergziekenhuis overgebracht. De ladderlift moest met assistentie van de wegpolitie getakeld worden. 

Ladderwagen gaat door reling van brug aan Turnhoutsebaan en stort neer op Antwerpse RingDe afgebroken reling kwam terecht op de grasberm van de Ring