"Her Dirty Knees" afgelopen donderdag in Eco-Café

BORGERHOUT - Her Dirty Knees is een lokale band uit de Pastorijstraat, op de grens van Borgerhout. De naam van de band komt uit Engeland waar de frontvrouw in haar kindertijd werd geplaagd met het rijmpje "Emma-Louise and her dirty knees". Emma-Louise Silva (zang) en Andres Fuentealba (bas) creëren de nummers op gevoel, nooit breinbrekend aan een tafel. "Soms begint Andres met een baslijn", verklaart Emma-Louise, "waarna de teksten vanzelf vloeien of de inspiratie komt al stofzuigend of fietsend in de buurt". Met David Bratzlavsky (gitaar), Eduardo Vega (gitaar) en Ramses Donvil (drums) worden de nummers tot in de puntjes afgewerkt.

Zoals het hoort in Borgerhout is hun rijke klank het gevolg van een rijke culturele achtergrond. De groep is een mix van Engelse, Chileense, Moldavische, Franse en Belgische afkomst die hier perfect tot hun recht komen. Ook hun muziekstijl valt niet onder een noemer te beschrijven. Humo's Rock Rally omschreef ze als rock, soul en funk met een vleugje avant-garde. Zelf houden ze het op invloeden als Beck, Serge Gainsbourg, Nick Cave, Mark Lanegan, PJ Harvey en Cat Power. Radio 1 hoorde er ook de invloeden van Beck zoals The Beatles en David Bowie doorschemeren tot zelfs bigband swing, The Jam en Braziliaanse tropicalia. Wat ons betreft was hun opbouwende rockswing voor het aanwezige publiek zeker een voltreffer.

Wat de toekomst uitwijst? Her Dirty Knees hoopt om op de wereldbekende festivals Pukkelpop en Kerkstraat Plage te schitteren en wij hopen mee.

http://myspace.com/herdirtyknees

Vanavond is er in het Eco-café een nieuw optreden. Deze keer van de Moonfishers.

 

Her Dirty Knees in Eco-caféEco-café optredens in oktober 2013Her Dirty Knees in Eco-caféEco-caféHer Dirty Knees in Eco-caféHer Dirty Knees in Eco-caféHer Dirty Knees in Eco-caféHer Dirty Knees in Eco-café