Reuzenstoet nummer 301 komt eraan (video)

BORGERHOUT – Volgend weekend trekt de Reuzenstoet weer door de straten van Borgerhout. Deze stoet focuste de voorbije driehonderd jaar steevast op de vier Reuzekes van Borgerhout. Vorig jaar kwam daar met de deelname van 50 nieuwe reuzen verandering in. Al deze reuzen zijn door inwoners van Borgerhout gemaakt.

Volgens Ems Depreeuw, van de Reuzen vzw, is dit geen breuk met het verleden maar een manier om van de reuzenstoet opnieuw een verhaal te maken van en voor alle Borgerhoutenaren.

Dit jaar lopen 30 reuzen mee waarvan weer drie nieuwe. Omdat er zoveel kinderen meelopen, werd het parcours aangepast. “De praalwagens en de vier reuzekes van Borgerhout vertrekken om 12u00 aan het Gitschotelhof. Ter hoogte van de Tuinwijk sluiten om 14u00 de andere reuzen aan." verduidelijkt Ems Depreeuw.

Ems vertelt ook dat er dit jaar opnieuw zeer leuke prijzen te winnen zijn. “Er is een prijs voor de mooiste reus, de meest enthousiaste ploeg en de prijs van de kinderjury.” Die prijzen worden omstreeks 18u00 uitgereikt op het Krugerplein."

Volgende zaterdag dus iedereen naar de Reuzenstoet nummer 300 plus één van Borgerhout. Traditiegetrouw vindt die dag op de Turnhoutsebaan de Reuzenbradderij plaats. Met een beetje geluk onder een stralende zon.

Raadpleeg in de bijlage hieronder het programma en de affiche.

Reuzenstoet op 21 september 2013