Borgerhoutse Reus opgenomen in ZNA Erasmus voor cardiologische test (video)

BORGERHOUT – Eén van de vier reuzen van Borgerhout is deze ochtend in het ZNA Sint-Erasmusziekenhuis opgenomen. Volgens ooggetuige Lucien Scheurwegs uit Borgerhout werd de reus aan de ingang van het ziekenhuis door een medisch team opgevangen. “Alles ging zeer snel, maar ik heb reus Dolfijn duidelijk gezien.” verklaart Scheurwegs.
 
Cardioloog Tim Weyn van het ZNA Sint-Erasmusziekenhuis bevestigt dat reus Dolfijn op de raadpleging van de afdeling cardiologie verschillende hart- en inspanningstesten heeft ondergaan. “Er is niets ernstig aan de hand.De reus is aan het trainen voor de Marathon van Antwerpen van volgende week.” verduidelijkt cardioloog Tim Weyn.
 
Reus Dolfijn is kerngezond
 
De medische check up van reus Dolfijn kwam er op vraag van de Antwerpse Schepen voor Sport Ludo Van Campenhout. Volgens cardioloog Tim Weyn is reus Dolfijn in prima conditie. “De echografie en het filmpje tonen aan dat zijn hart nog steeds in orde is. Zelfs de uithoudingstest op de fiets verliep vlekkeloos.” aldus cardioloog Weyn.
 
Hiermee is de kans groot dat Schepen Van Campenhout volgende zaterdag de inschrijving van reus Dolfijn voor de marathon van Antwerpen zal goedkeuren en hem een borstnummer zal geven.
Borgerhoutse Reus opgenomen in ZNA Sint-Erasmusziekenhuis voor cardiologische test