Autoverkeer tussen Turnhoutsebaan en Plantijn en Moretuslei wordt onmogelijk (video)

BORGERHOUT – Alle autoverkeer tussen de Turnhoutsebaan en de Plantijn en Moretuslei wordt onmogelijk. Dat blijkt uit een alternatief wijkcirculatieplan dat door het district Borgerhout aan een deel van de bewoners is voorgelegd.
 
Eind vorig jaar werd het wijkcirculatieplan van Borgerhout wegens protest van onder andere de bewoners van de Kroonstraat naar de prullenmand verwezen. Want daar vrezen ze dat het project van het District voor een autovrij Moorkensplein, tot nog meer autoverkeer in hun straat zal leiden.
 
Nu is er een alternatief wijkcirculatieplan dat alle doorgangen voor auto’s tussen de Turnhoutsebaan en de Plantijn en Moretuslei afsluit. Het plan werd onder een beperkt aantal bewoners verspreid. Sommigen kregen het via-via in handen en zijn niet akkoord.
 
Stedenbouwkundige Walter Toebhans noemt het een slecht voorstel omdat het geen rekening houdt met inwoners die wegens fysieke handicap of ouderdom niet zonder auto kunnen. Hij pleit voor de invoering van een algemene snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur en controles met vaste flitspalen.
 
Het aanslepende wijkcirculatieplan doet vragen rijzen. Zoals : “Is een autovrij Moorkensplein wel haalbaar voor de mobiliteit van iedereen in Borgerhout?” En wat met de bussen van de Lijn? Want de bewoners van het Moorkensplein willen die bussen weg. Naar de Bakkerstraat. Maar daar willen ze die bussen ook niet.
Wijkcirculatieplan